The King is dead! RIP 2006-2012

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα
Περισσότερα στο lexx.gr

Outsource your site: Το απόλυτο ποστ

14 Oct 2008 by PanosJee

Αν και ο τίτλος ακούγεται λίγο ψαρωτικός, σαν να λέμε "προσλάβετε" προγραμματιστές στην Ινδία να σας φτιάξουν το site σας η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Στις μέρες το web development γίνεται από μια έννοια πιο πολύπλοκο, αν κάποτε είχαμε απλά να δείξουμε λίγο content αλλά κάνοντας τα πάντα με το χέρι τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά χάρη σε frameworks είτε IDEs αλλά πλέον έχουν χρονικά, χωρικά δεδομένα, online πληρωμές. Μερικές φορές είναι επιθυμητό να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο μιας εφαρμογής μερικές φορές όμως δε χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό ξανά αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε open source libs, APIs και widgets για να κατορθώσουμε το επιθυμητό. Η πλέον απλή λύση είναι τα widgets. Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τον απόλυτο οδηγό για widget-ized sites ή διαφορετικά φτιάξτε ένα site με copy-paste!

Φόρμες

Ναι καλά διαβάσατε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ένα λογαριασμό στο WuFoo δημιουργείστε τις φόρμες σας σε γραφικό περιβάλλον και μετά απλά copy-paste στη σελίδα σας. Τα δεδομένα σας τα συλλέγεται από το WuFoo με 1002 διαφορετικούς τρόπους (δείτε τα online, κατεβάστε σε διάφορα formats, RSS, SMS) αλλά και αναλύστε τα!

Forum & Mailing List

Θέλετε μια mailing list που να μην χάνεται; Οι συζητήσεις να φαίνονται και στη σελίδα σας άνα thread. Ωραία, ποιος θα το υλοποιήσει; Κανείς φυσικά! Απλά γραφτείτε στο Nabble και αρπάξτε το widget.

Σχόλια

Θέλετε οι χρήστες σας να σχολιάζουν κάτι; Κείμενα; Φωτογραφίες; Προιόντα; Οτιδήποτε; Θα θέλατε να έχουν το ίδιο προφίλ σε περισσότερα sites σας; Να ξέρετε ποιοι χρήστες είναι βασικοί της κοινότητας; Να ενημερώνεστε άμεσα; Να αξιολογείται τη γνώση; Και όλα αυτά χωρίς κώδικα; Η λύση ακούει στο όνομα Disq.us και το κλασσικό widget θα το βρείτε για Wordpress, Drupal, Joomla ακόμα και σαν gem για το Ruby On Rails site σας.

Video Streaming

Κλασσικά θα σας προτείναμε να κάνετε embed από YouTube, Vimeo κλπ αλλά επειδή δεν είμαστε κλασσικό blog σας προτείνουμε Silverlight Streaming δωρεάν από τη Microsoft, στους servers τις αλλά και με ενσωμάτωση διαφημίσεων αν επιθυμείτε! Εσείς απλά ανεβάζετε τα video σας στο εργαλείο διαχείρισης που προσφέρεται και υποθέτω καταλαβαίνετε τη συνέχεια. Προσφέρονται δωρεάν τα πρώτα 10GB video.

Χάρτες

Τη λύση την ξέρουμε όλοι. Google Maps αλλά αυτό έχει λίγο κώδικα, έτσι; Χμμμ σιγά μη γράψουμε, δημιουργούμε απλά ένα Google Mapplet με το λογαριασμό μας ή πολύ απλά κάνουμε login στο Google πάμε στην υπηρεσία των χαρτών, πάμε οι Χάρτες μου δημιουργούμε το χάρτη μας, τα points μας, τα overlays μας, τα polygon μας  και μετά σώσιμο get the embed code and you know the rest. Bonus τα περιεχόμενα του χάρτη εμφανίζονται και στις αναζητήσεις του Google.

Live Chatting

Θέλετε οι επισκέπτες σας να συνομιλούν μαζί σας σε real time μέσω της σελίδα σας; Πολύ απλά πάρτε το widget του Meebo

Photo gallery

Ίσως το εμφανές, φιλοξενία στο Flickr και προβάλετε τις φωτογραφίες σας με το καταπληκτικό SlideFlickr εναλλακτικά το ίδιο το Flickr σας δίνει το δικό μου embeddable player

Calendar

Απλά συνδεθείτε στο Google Calendar δημιουργείστε τα γεγονότα και μετά take it for a ride χάρη στο embeddable plugin. Φοβερή δουλειά και απίστευτα πρακτικό

User support

Οι χρήστες σας θέλουν ικανοποίηση, δώστε τους χάρτη στο widget του get satisfaction. To διαφορετικό login δεν είναι ότι καλύτερο αλλά σχεδόν σε ότι αναφέραμε θα απαιτηθεί

Σύντομα Νέα

Σωστά μαντεύετε, απλά δείξτε τα twits σας χάρη στην πλειάδα widget Twitter clients. Μια τυχαία επιλογή

Ψώνια, ψώνια, ψώνια

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξετε το δικό σας eshop?  Οσο δύσκολο είναι να φτιάξετε μια φόρμα με ένα κουμπάκι. Περισσότερα στην υπηρεσία redirect του Paypal αλλά και πολλών ελληνικών τραπεζών.

Αυτά για αρχή, κάνοντας μια μικρή αποτίμηση η συνολική χρήση των παραπάνω έχει τα εξής πλεονεκτήματα

  • Επαγγελματικές υλοποιήσεις
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά
  • Πολύ λιγότερος χρόνος σε development, design
  • Εξοικείωση χρηστών με γνώριμες υπηρεσίες
  • Εξοικονόμηση bandwidth

Αλλά φυσικά κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, για να δούμε μερικά από τα αρνητικά

  • Inconsistent layout, δεν ταιριάζουν τα πάντα μεταξύ τους
  • Μη κεντρικός έλεγχος
  • Απαίτηση πολλών διαφορετικών login
  • Έλεγχος δεδομένων από τρίτους

Ελπίζω να είναι χρήσιμο και αν θέλετε προσθέστε και εσείς τις επιλογές.