The King is dead! RIP 2006-2012

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα
Περισσότερα στο lexx.gr

Νέες ελληνικές διαδικτυακές υπηρεσίες και ιστοσελίδες

10 Apr 2009 by lexx

Είναι καιρός να αδειάσω το email μου και τα bookmarks παρουσιάζοντας σας πολύ ενδιαφέρουσες ελληνικές ιστοσελίδες που ξεκίνησαν προσφάτως τη λειτουργία τους. Είστε έτοιμοι; Αλφαβητικά:

DIY Productions

diy-webz

Εγώ με τον DJ-Alx, τον Kebzer και τον Rainman ξεκινήσαμε ένα 10λεπτο Video Podcast. Μαζευόμαστε στο studio και συζητάμε για μουσική, θέατρο, τεχνολογία και ότι άλλο μας έρθει. Σε κάθε επεισόδιο συμπεριλαμβάνουμε και ένα DIY (Do It Yourself), το οποίο δείχνει κάθε φόρα πως θα φτιάξεις κάτι μόνος σου. Συνήθως θα το κάνει κάποιος καλεσμένος. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Για τους Geeks: Wordpress, JW Player.

Hotelz.gr

hotelsz

Μια μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων για όλη την Ελλάδα. Πραγματικά, είναι μια πάρα πολύ δυνατή και χρήσιμη εφαρμογή, η οποία Μαζεύει πληροφορίες από πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία και σας δίνει τη δυνατότητα να ψάξετε και να συγκρίνετε πακέτα σε πραγματικό χρόνο. Όταν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία θα καταλάβετε πόσο πλούσιο υλικό έχει (Φωτογραφίες, Google Maps, Συσχετίσεις κλπ.). Ο συνδυασμός του Design και του μίγματος ελληνικών-αγγλικών στο UI και το περιεχόμενο δημιουργεί μια σύγχυση στο χρήστη.

Για τους Geeks: Το μπροστά site και η αρχική φόρμα είναι σε Drupal, το παιχνίδι της αναζήτησης γίνεται .NET.

LiveInspector.gr

liveinspector1

Πρόκειται για έναν "ανιχνευτή" συναυλιών και κάτι παραπάνω. Πέρα από το ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για συναυλίες στην Ελλάδα μέσα από ένα πολύ καθαρό και εύχρηστο περιβάλλον, αν είστε μέλος, σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε πληροφορίες για καλλιτέχνες. Είναι σαν Wiki, το περίεργο είναι ότι άλλαξα περιεχόμενο κακοπροαίρετα και εμφανίστηκε κανονικά, χωρίς να έχω κάνει επιβεβαίωση email. Ελπίζω να κρατάει revisions :)

Οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργούν το δικό τους προφίλ και να προσθέτουν τις συναυλίες τους, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες. Μπορείτε να αναζητήσετε συναυλίες ανά συναυλιακό χώρο, ημερομηνία και καλλιτέχνη. Πέρα από αυτά υπάρχει και μια υποενότητα της σελίδας, το saloni.tv, όπου αν καταλαβαίνω καλά θα παρουσιάζει video-συνεντεύξεις από διάφορους καλλιτέχνες.Η ύπαρξη του κάρμα ή αλλιώς πόντων για τη συμμετοχή του κάθε χρήστη, δείχνει τη διάθεση του live inspector.gr να γίνει μια μουσική κοινότητα.

Αν και είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο θα κάνω τις παρατηρήσεις μου. Δεν μου άρεσε που η κεντρική σελίδα έχει ένα ανούσιο flash κατασκεύασμα που θυμίζει άλλες εποχές. Ενώ υπάρχει συνολικό RSS, θα ήταν πολύ καλύτερα αν υπήρχε και δυναμικό feed ανά καλλιτέχνη, συναυλιακό χώρο κλπ.

Εύχομαι καλή τύχη στην ομάδα, το Project μου αρέσει πάρα πολύ!

Για τους Geeks: "Ολόκληρο το site είναι φτιαγμένο πάνω στις τεχνολογίες python, django, mysql, apache και σύντομα ο κώδικας του θα διατεθεί ώς ελεύθερο λογισμικό." - provetza

"Please, χωρίς το Flash στην κεντρική :P" - lexx

Logia.gr

logia

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καινούργιο αυτό το site. Είναι καινούργιο για μένα όμως οπότε... Λόγια, δηλαδή αποφθέγματα, ανέκδοτα, στίχοι και διάφορα άλλα. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συλλογή που μπορείτε να την εμπλουτίσετε περαιτέρω αν γίνετε μέλη. Υπάρχει πρόβλημα στο Design αλλά σίγουρα παραμένει μια πολύ χρήσιμη σελίδα!

Για τους Geeks: Drupal Power!

Neemo.gr

neemo

To Neemo το έμαθα στο OpenCoffee πρώτη φορά. Πρόκειται για μια υπηρεσία οποία συλλέγει ειδήσεις από τα Blog, τις ομαδοποιεί σε θέματα και τις παρουσιάζει ανάλογα με το πόσο δημοφιλείς είναι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ ώραια προσέγγιση της ενημέρωσης. Αν και το Design με κρατάει μακριά από τη σελίδα, ενημερώνομαι από το Feed τους! Δοκιμάστε το, φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για τους Geeks: Είναι σε PHP και θα ήθελα πολύ να ξέρω τον αλγόριθμο :P. Sorry, no platform.

Palo.gr

palo

Θυμάστε που μιλήσαμε για το Neemo πιο πάνω. Το Palo είναι ίσως λίγο πιο μπροστά από το Neemo, με την έννοια ότι συλλέγει αυτόματα ειδήσεις από ελληνικές ειδησεογραφικές πηγές και συμπληρωματικά από blogs. Στο Palo.gr ο χρήστης μπορεί δημιουργώντας ένα λογαριασμό να σχολιάζει ειδήσεις, να δέχεται ενημερώσεις για τις κατηγορίες ειδήσεων που τον ενδιαφέρουν μέσω email και να φέρνει γενικότερα τη σελίδα στα μέτρα του. Για παράδειγμα το κεντρικό μενού ειδήσεων ο χρήστης μπορεί να αλλάξει και να προσθέσει ο χρήστης τις ενότητες της αρεσκείας του.

Το palo.gr φαίνεται να αναπτύσσεται καθημερινά, με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Ήδη λειτουργούν (δοκιμαστικά μάλλον) οι Προβλέψεις, εικονικές αγορές όπου οι χρήστες  επενδύουν εικονικά χρήματα σε μια πρόβλεψη για κάποια είδηση.

Το Design θυμίζει λίγο το Yahoo και το Google του παρελθόντος. Λόγω όμως από το Retro του ύφους, είναι πάρα πολύ οικείο και εύχρηστο.

Για τους Geeks: Nothing to see here, ASP.NET, no platform.

WPfav.gr

wpfav

Ένα Social Bookmarking site τύπου Digg αφιερωμένο στο Wordpress. Αποτελεί μια πάρα πολύ καλή πηγή για άρθρα και βοηθήματα που αφορούν το Wordpress στα ελληνικά.

Για τους Geeks: Όχι, δεν είναι Pligg, βασίζεται σε Wordpress.