The King is dead! RIP 2006-2012

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα
Περισσότερα στο lexx.gr

Δημιουργείστε εύκολα το δικό σας Lifestream

21 May 2008 by lexx

Έψαχνα χθες το βράδυ για μια υπηρεσία στην οποία θα μπορώ να προσθέσω όλα τα profiles μου στα διάφορα site(facebook, twitter, κλπ.). Στη συνέχεια ήθελα να παράγει ένα feed συνδυάζοντας όλες τις ενέργειες που έχω κάνει στα παραπάνω site.

Στην πραγματικότητα αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να συνδυάσω σε ένα widget τα delicious link μου και τα shared items του Google Reader. Δεν με χάλασε όμως που έβαλα το Twitter, τα blog μου αλλά και τελικά κατέληξα με άλλες 20 υπηρεσίες στο lifestream μου.

Έψαξα σε ένα άρθρο του mashable για να βρω το site που μου ταιριάζει αφού ήδη είχα δοκιμάσει την τύχη μου με το MyBlogLog για το οποίο είχα μιλήσει στο παρελθόν. Δοκίμασα άλλα 2.

Profilactic.com

Είναι αυτό στο οποίο κατέληξα τελικά. Παρακάτω είναι τα στοιχεία τα οποία με έκαναν να το διαλέξω:

  • Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις σελίδες και τα feed που με ενδιαφέρουν.
  • Δίνει Widget με τις σελίδες που είσαι μέλος [εικόνα 2.35], δίνει widget με τις τελευταίες ενέργειες ή αλλιώς το lifestream και προσφέρει και ένα Wordpress Plugin το οποίο παράγει inline στο Wordpress το lifestream. Το δοκίμασα και ρίξτε του μια ματιά.
  • Είναι πανεύκολο να προσθέσεις σε δευτερόλεπτα όλα τα προφίλ σου.
  • Είναι απλό και εκπληρώνει το σκοπό του.
Εικόνα 2.35

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως και γι αυτό πρέπει να σημειώσω ότι:

  • Το Wordpress Plugin έχει κάποια bugs στο style στον IE7
  • To Sidebar Widget του Plugin αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ελληνικά όπως και το ανεξάρτητο javascript Widget.
  • Δεν υποστηρίζει κάποιες σελίδες ολοκληρωμένα όπως τα favorites του YouTube για παράδειγμα.

ProfileFly.com

Είναι το πρώτο που δοκίμασα γιατί με έπεισε το mashable. Ή είμαι χαζός ή αυτό είναι μάπα. Τουλάχιστον για τη χρήση που το θέλω. Ήταν πολύ δύσχρηστο να περάσεις προφίλ και έτσι δεν συνέχισα να του δίνω σημασία. Το MyBlogLog μπορεί να ήταν και αυτό κουτό αλλά τα profile τα περνάς για πλάκα.

Πάλι Profilactic.com και σκέψεις για το Lifestream

Το ξέρω ότι είμαι μεγάλη προσωπικότητα. Το ξέρω ότι και εσείς είστε αλλά πιστεύω ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να διαβάζει επί μονίμου βάσεως το lifestream μου. Ακόμα και αν κάποια κοπέλα -λέμε τώρα- ενδιαφέρετε δεν νομίζω να παρακολουθούσε τα κελαηδήματα μου στο Twitter κλπ. Οπότε μια σελίδα αφιερωμένη στο lifestream -όπως το demo που έδωσα πιο πάνω- θεωρώ ότι είναι άσκοπη.

Αυτό που θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι ένα widget-άκι στην sidebar το οποίο θα δίνει ένα mashup feed από content που βρίσκω ενδιαφέρον. Καθώς χαζεύω στο internet κάνω πράγματα share, bookmark, favorite κλπ. Μέχρι εκεί πιστεύω στο lifestream και με χαρά θα αλλαξοπιστήσω με τις απόψεις σας!

Update

FriendFeed.com

Μετά τα σχόλια του Unseen και του Στέλιου μπήκα αμέσως και γράφτηκα στο FriendFeed το οποίο το είχε πάρει το μάτι μου αλλά δεν του είχα δώσει την ανάλογη σημασία.

Το interface μου θύμισε την λογική της Google. Έκανα εγγραφή και μέσα σε δευτερόλεπτα είχα περάσει τα profile μου. Δεν είμαι σίγουρος αν μου ταιριάζει περισσότερο από το Profilactic.com αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή μιας και όπως ανέφεραν και τα παιδιά, έχει περισσότερη δυναμική.

Υποστηρίζει 35 υπηρεσίες, δεν είναι οι 180 του Profilactic.com αλλά δεν νομίζω ότι λείπει και κάποιο μεγάλο site. Παρόλα αυτά είναι 2-3 υπηρεσίες που ήθελα αλλά δεν υπάρχουν.

Το feed που παράγει από τις υπηρεσίες έχει ένα χρονολογικό πρόβλημα προς το παρόν μιας και μετράει την ώρα όπου πρόσθεσα το profile και όχι την ώρα που έγιναν πραγματικά τα actions. Αυτό είναι λογικά κάτι το οποίο θα διορθωθεί καθώς θα μπαίνουν νέα entries.

Δεν βρήκα κάποια παραπάνω λειτουργία, βρήκα όμως API και αυτό ίσως να κάνει την διαφορά. Επίσης σαν interface και λογική μου άρεσε περισσότερο από τα αλλά. Νομίζω ότι η μάχη δεν θα είναι τόσο εύκολη.